Mihkelson: me ei tohi lasta end eksitada, selle rünnaku objektiks pole vaid Donbass

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Marko Mihkelson Tallinna lennujaamas
Marko Mihkelson Tallinna lennujaamas Foto: Sander Ilvest

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson (RE) oli pärast Venemaa presidendi varahommikust teadet sõjaoperatsiooni alustamisest lennujaamas teel Pariisi: «Selle rünnaku objektiks pole ainult Donbass, me ei tohi lasta ennast petta.»

«Esimene erakorraline samm, mida peavad NATO liikmesriigid tegema, siis täna hommikul peab kogunema NAC ehk Põhja-Atlandi Nõukogu. Tuleb algatada viivitamatult artikkel 4 konsultatsioonid ja käivitada kaitseplaanid NATO idatiival,» kirjeldas ta edasist. 

Ehkki Vene meedia kajastab aktiivselt, et Putin algatas sõjalise operatsiooni eeskätt Donbassis, ei tohi Mihkelsoni sõnul end sellest eksitada lasta. Nimelt on mitmeid plahvatusi kuulda olnud juba ka pealinnas Kiievis.

«Kuna Putin teatas, et Ukraina tuleb denatifitseerida ja demilitariseerida, siis selle rünnaku objektiks ei ole ainult Donbass. Kindlasti ei tohi me lasta end petta sellega, et see on piiratud... See on suur sõda keset Euroopat,» rääkis ta, lisades, et praeguse teabe järgi on kogu rindejoon tule all. 

«Oligi nii nagu USA luure ütles - tulevad esimesed õhulöögid ja sellele järgnev,» nentis Mihkelson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles