Siseminister Jaani: ühtsusel on täna veelgi olulisem tähendus

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy
Kristian Jaani.
Kristian Jaani. Foto: Konstantin Sednev

Siseminister Kristian Jaani (KE) andis Vabariigi aastapäeva pidulikul kontserdil Tallinna politseiorkestrile üle uue metsasarve.

«Tallinna politseiorkester on siseministeeriumi valitsemisalale oluline sümbol, mille kõrgeim eesmärk on alati olnud ühtsustunde loomine läbi muusika. Tänasel päeval, kui tähistame iseseisvust ja iseolemist, on maailmas toimuva taustal just ühtsusel meie jaoks veelgi olulisem tähendus. Seetõttu on mul suur rõõm anda see orkestri jaoks kauaoodatud uus pill nii vajaliku ja ülla eesmärgi teenistusse,» ütles siseminister Kristian Jaani.

Tallinna politseiorkestri juhataja Ingrid Põldoja ütles pilli orkestri nimel vastu võttes, et rõõm uue metsasarve üle on suur, aga veel suurem on rõõm orkestri järjepidevuse üle. «Riigi ja Tallinna ühiste pingutuste tulemusel säilis üks oluline sümbolväärtus sisult muutmata kujul. Uus pill annab orkestrile igas mõttes jõudu juurde,» lisas Põldoja.

Siseminister osales Tallinna Filharmoonia Mustpeade majas toimunud traditsioonilisel Vabariigi aastapäevale pühendatud kontserdil. Esinesid Tallinna Kammerkoor, Kärolin Tuiski ja Heli Jürgensoni dirigeerimisel ning Tallinna politseiorkester, mida juhatas dirigent Riivo Jõgi.

Tallinna politseiorkestri eelkäijateks on 1928. aastal loodud Tallinna Politseinike Kogu Puhkpilliorkester ja 1992. aastal asutatud taasiseseisvunud Eestis politseiorkester ja piirivalveorkester. Alates 2022 aastast on orkester Tallinna linna koosseisus ja kannab nime Tallinna politseiorkester.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles