Välisministeerium toetab Ukrainat elanike abistamiseks 200 000 euroga

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Välisministeerium ja Stenbocki maja Ukraina lipu värvides.
Välisministeerium ja Stenbocki maja Ukraina lipu värvides. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Välisministeerium annetab erakorraliselt Ukrainale 200 000 eurot, et toetada sõjaolukorras kodust lahkuma sunnitud inimesi ning tagada humanitaarabiorganisatsioonide tõhus koostöö Ukraina elanike abivajaduste kaardistamisel ja abi osutamisel.

«Praegu on olulisem kui kunagi varem näidata Ukrainale ja Ukraina inimestele, et nad ei ole üksi, ja jätkata igakülgse toetusega. Väga tähtis osa selles on humanitaarabil, et leevendada inimkannatusi ning kaitsta ja aidata Ukraina kriisipiirkondade elanikke, kes on sõjaolukorras kõige haavatavamad,» ütles välisminister Eva-Maria Liimets (KE).

Välisministeerium toetab 100 000 euroga ÜRO pagulaste ülemvoliniku ametit (UNHCR), millel on juhtroll pagulaste kaitsel ja sisepõgenike abistamisel ning samuti peavarju ja esmatarbevahendite tagamisel. Lisaks on UNHCR kaasvastutaja abivajajate kaitse küsimustes.

Ülejäänud 100 000 eurot eraldatakse ÜRO humanitaarasjade koordinatsioonibüroole (OCHA), millel on keskne roll humanitaarkriisidele reageerimisel. OCHA ülesandeks on tagada humanitaarabi andmisel infovahetus ja koostöö humanitaarabiagentuuride vahel. OCHA koostab ka humanitaarabivajaduste hinnanguid ja töötab välja kriisipõhiseid ÜRO agentuuride ühendatud abipalveid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles