Tallinnas tuleb laupäeval suur meeleavaldus Ukraina toetuseks (10)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Korraldajad paluvad meelavaldusel osalejatel võtta kaasa Eesti ja Ukraina lipud.
Korraldajad paluvad meelavaldusel osalejatel võtta kaasa Eesti ja Ukraina lipud. Foto: Sander Ilvest

Tallinnas Vabaduse väljakul toimub laupäeval kell 15 suur meeleavaldus Ukraina rahva toetuseks, kes peab sõda iseseisvuse ja vabaduse eest agressorriik Venemaaga.

Meeleavalduse korraldavad Eesti ukrainlaste organisatsioonid ja Eesti kodanikuühendused. Kõnega esineb president Alar Karis.

Eesti Ukrainlaste Kongressi esinaine Vira Konõk ütles, et Ukraina suveräänsust on rünnanud salakaval ja sõnamurdlik vaenlane.

«Meie, Eesti ukrainlased, usume, et ukraina rahvas suudab kaitsta oma seaduslikku õigust olla peremees omal maal, suudab kaitsta oma vabadust. Me oleme väga tänulikud igakülgse abi eest, mida Eesti on andnud meie ajaloolisele kodumaale. Me loodame, et Ukraina armee, rahva ning rahvusvahelise üldsuse pingutustega suudame vaenlast tõrjuda,» ütles Konõk.

Eesti kodanikeühendused märkisid ühisavalduses, et nad seisavad vankumatult Ukraina kõrval tema ajaloo ühel raskeimal hetkel.

«Peame aitama kõigega, millega vähegi suudame. Palume Eesti valitsusel, Euroopa Liidul ja NATO-l kasutada kõik oma võimalused Ukraina vastupanuvõime toetamiseks, et nad suudaks Venemaa rünnakut tõrjuda, ning kannatanute abistamiseks,» teatasid meeleavaldust korraldavad Eesti kodanikuühendused.

Pärast riigipead kõneleb Eesti Ukrainlaste Kongressi juht Vira Konõk, muusik Ruslan Trochynskyi, Eesti Üliõpilaskondade Liidu juht Marcus Ehasoo, Eesti Noorteühenduste Liidu juht Triin Roos ja teised. Ruslan Trochynskyi esineb lühikese muusikakavaga.

Meeleavalduse korraldajad on kõik Eesti ukrainlaste organisatsioonid Inimõiguste Instituut, Eesti Noorteühenduste Liit (ENL), Eesti Üliõpilaskondade Liit (EÜL), MTÜ Avatud Vabariik, Avatud Eesti Fond, Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) ja Kõigi Eesti.

Osalejatel palutakse võtta kaasa Ukraina ja Eesti lipud.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles