Eesti saatkond saatis osa töötajaid Kiievist ära (4)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Eesti suursaadik ­Ukrainas Kaimo Kuusk.
Eesti suursaadik ­Ukrainas Kaimo Kuusk. Foto: Madis Veltman

Eesti suursaadik Ukrainas Kaimo Kuusk kinnitas, et saatkond Kiievis jätkab tööd, kuni olukord lubab, kuid osa inimesi saadeti täna siiski turvalisuse kaalutlustel ära.

Kaimo Kuusk ütles, et Eesti saatkond jääb Kiievisse kohale seni, kuni see on veel vähegi turvaline. «Jälgime olukorda ja peame vastu,» sõnas suursaadik.

Ta rääkis, et osa saatkonna töötajatest saadeti täna siiski ära, mõned lahkusid hommikul ja mõned lõuna paiku, nii et hetkel jäi kohale kolmandik koosseisust. Ta lausus, et ära minna on juba ka keeruline, kuna kõik väljasõiduteed on umbes.

Euroopa Liidu esindaja Ukrainas Matti Maasikas ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et mõned Euroopa Liidu riikide suursaadikud on Kiievist lahkunud. Ta rääkis, et täna vahetati kohal olevate suursaadikutega informatsiooni ja koordineeriti järgmisi samme.

«Tegeleme Euroopa Liidu delegatsiooni inimeste turvalisusega. Ukrainat rünnatakse väga mitmest suunast, meil on plaanid tehtud, teame, kuhu me peame varjendisse minema, kui sireenid hakkavad tööle,» ütles Maasikas. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles