Kiievis viibinud välisminister Liimetsal õnnestus Ukrainast ohutult lahkuda (3)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Otse Postimehest: välisminister Eva-Maria Liimets
Otse Postimehest: välisminister Eva-Maria Liimets Foto: Remo Tõnismäe

Peaminister Kaja Kallas tänas kiires telefonikõnes Ukraina ametikaaslast Denõs Šmõhali selle eest, et nad aitasid riigist ohutult lahkuda algselt Kiievisse visiidile sõitnud Eesti välisminister Eva-Maria Liimetsal. Lisaks avaldas Kallas kaastunnet Venemaa sõjalises rünnakus hukkunute pärast.

«Eesti suursaadik on jätkuvalt Kiievis ja meie saatkond on üks viimaseid ELi saatkondi, mis Ukrainas veel tööd jätkab. Oleme mõtteis Eesti diplomaatidega, kes eesliinil suurima pühendumusega oma tööd jätkavad,» lisas Kallas.

«Brutaalsus, millega Putin on astunud Euroopa demokraatia vastu, on šokeeriv, aga ukrainlastel on meeletu kaitsetahe ning vaprus,“ rõhutas Kallas telefonikõnes. Peaminister kinnitas, et Eesti teeb jätkuvalt rahvusvahelisel areenil kõik jõupingutused selleks, et Ukrainat aidata.

«Neljapäeva õhtul koguneme erakorraliselt Euroopa Liidu riigipeade ja valitsusjuhtidega Brüsselis ülemkogule. Peame rakendama nii Venemaa kui ka Valgevene suhtes kõige karmimaid sanktsioone,» märkis Kallas. «Seisame vankumatult Ukraina eest ja kõrval - nii hinges kui poliitiliselt ja majanduslikult, andes kaitsmiseks vajalikke vahendeid ja humanitaarabi,» lisas ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles