Amet keelab viie telekanali taasedastamise Eesti Vabariigi territooriumil (4)

BNS
Copy
Telekanali RTR Planeta logo.
Telekanali RTR Planeta logo. Foto: Wikipedia

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) on teinud sideettevõtetele ettekirjutuse lõpetada viie telekanali taasedastamine Eesti Vabariigi territooriumil, keeld puudutab kanaleid RTR Planeta, NTV Mir (ka NTV Mir Baltic), Belarus 24, Rossia 24 ja TV Centre International (TVCI).

TTJA tuvastas, et nimetatud telekanalite eetris oli 24.02.2022 Vene Föderatsiooni presidendi kõne, mida saab pidada tervikuna sõjalise rünnaku õigustamiseks, sellele üleskutsumiseks ja rahvusvahelise õiguse üldpõhimõtete eiramise õigustamiseks, millega rikutakse meediateenuste seaduse nõudeid.

Seega on audiovisuaalmeedia teenuse edastamine loetletud telekanalites rikkunud keeldu kutsuda üles õigusrikkumisele, kahjustanud ühiskonna turvalisust, sealhulgas riigi julgeoleku ja riigikaitse tagamist ning kujutab ühiskonna turvalisusele olulist ohtu.

«Erakordne aeg nõuab otsustavat tegutsemist – leiame, et praegusega on konkreetsete telekanalite poolt Eesti inforuumi valulävi ületatud. Viivitusest tuleneva ühiskonna turvalisusele tekkida võiva kahju ärahoidmiseks või avalike huvide kaitseks on vaja tegutseda koheselt,» ütles TTJA peadirektor Kaur Kajak.

Ettekirjutuse kohustus kehtib 12 kuud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles