GALERII Lipuvabrik valmistab täistuuridel ainult Ukraina lippe

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Lippe valmistav ettevõte Lipuvabrik on viimastel päevadel teinud ainult Ukraina lippe, kuna nõudlus nende järele on plahvatuslikult kasvanud.

Lipuvabriku tegevjuht Karina Tõeleid ütles Postimehele, et viimastel päevadel on Lipuvabrikule laekunud sadu Ukraina lippude tellimusi riigiasutustelt, saatkondadelt, kultuuriasutustelt ja ka eraisikutelt.

«Muud me praegu ei toodagi. Lisaks lippudele teeme ka Ukraina lipuvärvides rinnalinte, mida on valmistatud tuhandetes. Meie telefon juba huugab Ukraina lippudest huvitatud inimeste kõnedest,» lausus Tõeleid.

Seoses tellimuste plahvatusliku kasvuga hoiab Lipuvabrik täna erandkorras oma uksi avatuna kella 18ni ja on avatud ka laupäeval kella 9-15. Reeglina on ettevõte nädalavahetustel suletud.

Laupäeval kell 15 toimub Tallinnas vabaduse väljakul suur meeleavaldus Ukraina toetuseks. Tõeleiu hinnangul on suur liputellimuste kasv seotud ilmselt ka selle üritusega, kuna korraldajad on palunud osalejate võtta kaasa Ukraina lipud. «Kuid on palju ka neid, kes tahavad heisata Ukraina toetuseks lipu oma lipumastis,» lisas Tõeleid.

Lipuvabriku tootmisjuht Helve Toomemets rääkis, et tegelikult pidi neil pidi täna vaba päev olema ning ta plaanis koos vabariigi aastapäevaga endale pikka nädalavahetust. Reede hommikul aga olid Ukraina lippe soovivad inimesed poe ukse taga järjekorras ja ettevõtte juhi postkast tellimusi täis.

«Täna paluti tööle tulla kõigil töötajatel, kellel võimalik,» rääkis Toomemets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles