Pääru Oja võitleb nagu berserk

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Pääru Oja kehastab Netflixi sarjas «Viikingid: Valhalla» paganast viikingisõdalast Arne Gormssoni. Pilt on illustreeriv.
Pääru Oja kehastab Netflixi sarjas «Viikingid: Valhalla» paganast viikingisõdalast Arne Gormssoni. Pilt on illustreeriv. Foto: Netflix

Berserk on ­Muinas-Põhja sõjamees, kes on tapalustist ja verest transsi sattunud ja võitleb lahingus üleinimliku jõuga. Poisikeselik õhin silmis, punane habe uljalt orvis, taob Arne Gormsson (Pääru Oja) oma sõjakirve ja suure lustiga nii Inglise sõdurite kui ka vaenulike viikingite päid. Ka drakkar’i sõudepingil on ta mitme viikingi eest väljas.

Oja kehastatav Gormsson telesarjas «Viikingid: Valhalla», mis 25. veebruaril Netflixis esilinastus, pole mingi kolmandajärguline nimetu reaviiking. Tal on oma nimi, lugu ja mõju suurematele sündmustele. Gormssonit näeb ekraanil kõigis seni ilmunud kaheksas osas ja mitmes jaos on ta seal päris suures plaanis ja mõjuva tekstiga. Mõnevõrra väiksem roll on Henessi ­Schmidtil, kes kehastab Inglise kuninganna kammerneitsit Gythat; teda näeme neljas jaos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles