Eesti saatis Ukrainasse varustust telklaagri püstitamiseks

BNS
Copy
Abisaadetis
Abisaadetis Foto: Päästeamet

Eesti saatis Ukrainasse päästeameti logistikakeskuses komplekteeritud saadetise telklaagri püstitamiseks, mis on nüüd ka kohale jõudnud.

Abipaketiga saadeti Ukrainasse kus telki, 200 magamiskotti, 200 välivoodit, neli diiselgeneraatorit ning kuus telgiküttesüsteemi.

Siseminister Kristian Jaani kinnitas, et Eesti toetab Ukrainat kõikvõimalikul moel. «Loodame, et Eesti saadetav abi aitab keeruliste situatsioonidega toimetulekul ja annab neile kindluse, et me oleme toeks ja nad ei ole üksi. See ebaõiglane olukord peab saama kiire lõpu,» märkis siseminister.

Päästeameti peadirektori asetäitja Andreas Anvelt lisas, et päästeameti igapäevatöö hulka kuulub ka rahvusvaheline koostöö. «Päästeamet saab aidata nii logistika, päästemeeskondade, oskusteabe kui ka tehniliste vahenditega, sõltuvalt sellest, missugust abi parajasti vajatakse. Kui aitame partnereid, võime olla kindlad, et ka meie ei jää üksi, kui peaksime kord teiste abi vajama,» ütles Anvelt.

«Väga oluline on aidata leevendada sõjas inimkannatusi ning kaitsta ja abistada praegu kõige haavatavamaid kriisipiirkondade elanikke, kes on sunnitud pommide ja raketilöökide eest põgenedes oma kodust lahkuma,» lisas välisminister Eva-Maria Liimets. «Me teeme kõik, mis võimalik, et aidata Ukrainat võitluses oma riigi ja inimeste eest.»

Ukrainasse saadetud varustuse maksumus on 161 700 eurot ja seda finantseeris välisministeerium.

Eesti saatis Ukrainale abi Euroopa Liidu elanikkonnakaitse mehhanismi raames. Euroopa Liidu elanikkonnakaitse mehhanismiga on liitunud kõik 27 Euroopa Liidu liiget ning lisaks ka Island, Norra, Serbia, Põhja-Makedoonia, Montenegro ja Türgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles