Eesti vanim erajaam Kuku Raadio saab 30-aastaseks

Postimees
Copy
Kuku raadio Linnahallis.
Kuku raadio Linnahallis. Foto: Erakogu Postimees

Kuku Raadio tähistab homme 30. sünnipäeva väga erilise saatepäevaga Tallinna Linnahallist, kus jaam aastal 1992 ka oma tööd alustas.

Kuku alustab ülekannetega Linnahallist juba kell 6 hommikuprogrammiga Ärataja. «Sealt alates toome 12 tunni jooksul kuulajateni lisaks intervjuudele kogu selle äratundmisrõõmu ja samas ka valu, mis tegijatele Linnahallist vastu vaatab,» tõdes jaama peatoimetaja Madis Kimmel. «Samas mõjutavad saatepäeva kindlasti ka sündmused Ukrainas, hoiame kuulajaid pidevalt seal toimuvaga kursis.»

Päeva jooksul tulevad eetrisse mitmed tegijad, kes seotud raadio algusega või mänginud olulist rolli jaama pikas ajaloos. «Alustades peatoimetajatest eesotsas algusaastatel seda tööd teinud Erki Berendsiga kuni Kreisiraadio liikmeteni välja,» kirjeldas Kimmel.

Erki Berends.
Erki Berends. Foto: Erakogu Postimees

Kogu päevast valmib «Kuku 30» telesaade, mis on eetris Kanal 2-s 3. märtsil kell 22.

Päevaga Linnahallis alustab Kuku ülekannetesarja, mis viib kuulajad aasta lõpuks kokku 30 erinevasse paika. Madis Kimmeli sõnul on just see parim kingitus kuulajatele. «Järgmise 10 kuu jooksul sõidame Eesti risti-rästi läbi ning tuleme eetrisse nii nendest kohtadest, kus liigub palju inimesi, kui ka sealt, kuhu inimesed reeglina ei satu,» lisas ta.

Jaam ise saab juubeli puhul värskema kõlapildi, eetrisse tulevad uued signatuurid ja helitaustad.

Kuku Raadio on vanim erakapitalil tegutsev jaam, mis hetkel kuulub Duo Media Networksi tele- ja raadiojaamade gruppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles