Lipuvabrik töötab täisvõimsusel ning on valmistanud kümneid tuhandeid Ukraina rinnalinte ja lippe (1)

Ebe Pilt
, Ajakirjanik
Copy
Ukraina lipud meeleavaldusel Ukraina toetuseks ja sõja lõpetamiseks.
Ukraina lipud meeleavaldusel Ukraina toetuseks ja sõja lõpetamiseks. Foto: Sander Ilvest

Lipuvabrikus on nii kibekiired ajad, nii et intervjuudki pole tegelikult aega anda. Vahetame põgusalt märksõnu – lühiinfot, mis toob fookusesse lipuvabriku väärika töö võimendunud tähenduse. Lipp sümbolina, tunnusmärgina, aga ka kaitsjana on sõja olukorras tähenduslikum kui see oli ehk nädal aega tagasi.

Ukraina lippe valmistatakse tellimuste saabumise järjekorras. Esinduses kohapeal on lippe müügis piiratud hulk. Jooksvalt valmistatakse Ukraina lippudest rinnalinte, erinevas suuruses käsilippe, maja- või mastilipu kinnitusega standardsuuruses lippe, autolippe, laualipukomplekte marmoralusel jne.

Kõige enam ostetakse rinnalinte. Tellijad on nii eraisikud kui ka ettevõtted, riigiasutused, koolid, lasteaiad, kultuuriasutused jne. Järgmisel kohal on tellimustes käsilipud, küsitakse ka autolippe. Aga suur huvi on ka mastilippude järele, inimesed ja ettevõtted heiskavad need, et väljendada toetust Ukraina inimestele.

«Hetkel on selline olukord, et täidame tellimusi suuresti usalduse peale. Oluline on, et jõuaksime kirjadele vastatud ja tellimused töösse, lipud inimesteni toimetatud. Arved on suuresti tegemata – küll nendega jõuame tegeleda hiljem, kui rahulikum on,» ütleb Karina Tõeleid, lipuvabriku tegevjuht.

Tema sõnul pole Ukraina lippude koguse kohta hetkel täpset ülevaadetki, sest tööhulk on lihtsalt nii suur, kuid rinnalintide kogus ulatub nüüd juba kindlasti kümne tuhande ligi (võibolla on see hulk isegi suurem), käsilippe on valmistatud mitmed tuhanded kindlasti.

«Tellimuste järjekord on mõnest päevast nädalani. Töötame nii kiiresti kui jaksame,» kommenteerib ta ning lisab veidi ka väsinult: «Kogused on suured, aga see on asi, kus me saame aidata, et omalt poolt Ukrainat toetada. Olukord on kurb. Kui saaks siis teeks kõik, et neid tellimusi üldse poleks, et sõda ei oleks ...»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles