Narvas on piiriületus mõnevõrra elavnenud (1)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Eesti piiripunkt Narvas .
Eesti piiripunkt Narvas . Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva piiripunktis on olukord rahulik, Eestisse saabuvaid inimesi ja sõidukeid kontrollitakse põhjalikult.

Piirivalve välijuht Kätlin Liiva rääkis, et Narva piiripunkt töötab tavapäraselt, käib nii kaubavedu kui ka inimeste liikumine. Tema sõnul on piiriületused mõlemal suunal veidi kasvanud, näiteks on tavapärasest enam transiidivedusid, mida võib seostada lennuühenduse katkestamisega. Hoogustunud on ka inimeste liikumine Venemaale seoses rubla kursi langusega.

Liiva kinnitas, et siiani ei ole piiripunkti jõudnud kedagi, kel puudub kehtiv reisidokument.

Ukraina kodanikud saavad tulla Eestisse viisavabalt. «Ukraina kodanike perekonnaliikmetele, kes saabuvad piiripunkti ilma kehtiva Schengeni viisata, väljastatakse humaansetel kaalutlustel erandkorras viisa,» lausus Liiva ja lisas, et erandkorras viisa väljastatakse ainult põhjendatud juhtudel.

Tugevdatud on piirikontrolli välispiiril, mis tähendab, et põhjalikult kontrollitakse Eestisse saabuvaid sõidukeid ja inimesi. «Politseinikud ja piirivalvurid annavad endast parima, et Eestisse saabuvaid ukrainlasi juhendada ja jagada informatsiooni selle kohta, kust nad saavad infot esmase abi, siin ajutiselt viibimise, elamise ja töötamise kohta,» ütles Liiva.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles