Riigikogu Eesti-Vene parlamendirühm lõpetas tegevuse (1)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Aadu Must.
Aadu Must. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu Eesti-Venemaa parlamendirühm otsustas täna seoses Vene-Ukraina sõjaga lõpetada tegevuse. Sama loodab teha ka Eesti-Valgevene parlamendirühm.

«Olukorras, kus Vene Föderatsiooni Riigiduuma liikmed hääletasid Vene-Ukraina sõja ning suveräänse Ukraina riigi territoriaalse terviklikkuse lõhkumise poolt, ei ole parlamentaarse koostöö jätkumine nendega kahjuks võimalik,» ütles rühma senine esimees Aadu Must (KE).

«Nad kannavad ränka kaasvastutust verise sõja vallapäästmise eest.» Otsusele on andnud oma heakskiidu kõik parlamendirühma liikmed.

Tegevuse soovib lõpetada ka Eesti-Valgevene parlamendirühm

Sven Sester.
Sven Sester. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja

Eesti-Valgevene parlamendirühma aseesimees Sven Sester (Isamaa) teatas, et kas tema saatis täna riigikogu Eesti-Valgevene parlamendirühma liikmetele kirja ettepanekuga parlamendirühm laiali saata.

«Vaadates Venemaa vastuvõetamatut sõjategevust Ukrainas ja Valgevene toetust kuritööle Ukraina riigi ja rahva vastu, tuleb Eesti-Valgevene parlamendirühma tegevus lõpetada.»

«Loodan, et teistel parlamendirühma liikmetel jagub julgust ja südametunnistust see samm astuda ja olla selles koletus sõjas toeks vapratele ukrainlastele kes kaitsevad oma kodumaad,» lisas Sester.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles