Elroni juht hoiatas töötajaid Vene agressiooni toetamise eest (7)

Irina Kablukova
, ajakirjanik
Copy
Elroni juht Lauri Betlem.
Elroni juht Lauri Betlem. Foto: Eero Vabamägi

Elroni juhatuse esimees Lauri Betlem saatis töötajatele kirja, milles hoiatas, et ettevõttes ei ole kohta Venemaa Ukraina-vastase agressiooni toetajatele.

Betlem märkis töötajatele saadetud kirjas, et igaühe kohus on mitte leppida naaberriigi sellise käitumisega.

«Kahjuks on mõned meie töötajad viimastel päevadel avaldanud oma isiklikel sotsiaalmeediakontodel toetust Venemaa kuritegelikule režiimile. Ma ütlen siin ja praegu selgelt: Elronis pole kohta inimestel, kes taluvad või toetavad veelgi sõjalist sissetungi vabasse riiki ja toetavad süütute inimeste tapatalguid. Kõigil, kes täna toetavad Venemaa ja kriminaalse poliitilise eliidi tegevust, pole meie firmas kohta,» hoiatas Betlem.

Elroni juht lisas, et teadmatus ei vabasta vastutusest. «Igaüks võib olla kursis uudistega, mis olukorda adekvaatselt kajastavad. Kes usub Venemaa võimude lausvalet ja propagandat, on oma teadmatuses ise süüdi,» teatas ta.

Elroni pressiesindaja Katrin Kulderknup selgitas venekeelsele Postimehele, et ettevõtte juhtkonnaga on viimastel päevadel ühendust võtnud mitu murelikku klienti ja ettevõtte töötajat, kes viitasid paari Elroni töötaja sotsiaalmeedia postitustele, mida tõlgendati kui toetust Venemaa agressioonile Ukrainas.

«Inimesed ütlesid, et tunnevad end ebakindlalt ja küsisid, kas me peaksime riigiettevõttena sellise käitumisega leppima,» selgitas Kulderknup.

Ta lisas, et Elronil on oma töötajatele sõnum: «Meie ühine kohustus on teha kõik endast oleneva, et sõda võimalikult kiiresti peatada ja agressori rünnak peatada. Miski ei õigusta sõjakuritegude toetamist ega inimsusevastaseid kuritegusid toime pandava režiimi sallimist.»

Kulderknup lisas, et Elron on tolerantne erinevate maailmavaadete ja poliitiliste seisukohtade suhtes.

«Samuti ei tee me vahet rahvuse, seksuaalse sättumuse, usutunnistuse, nahavärvi või muude erinevuste alusel. Kuid me ei saa nõustuda rahvusvaheliste sõjakuritegude toimepanemise toetamisega,» ütles Kulderknup.

Pressiesindaja märkis, et töölepingu lõpetamiseks on alust juhul, kui töötaja on eksinud töölepingu vastu, sealhulgas siis, kui töötaja on kaotanud usalduse või kahjustanud tööandja mainet.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles