Keskerakonna volikogu deklareerib Ühtse Venemaa koostööprotokolli kehtetust (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Keskerakonna kontor Tallinnas Narva maanteel.
Keskerakonna kontor Tallinnas Narva maanteel. Foto: Tairo Lutter

Keskerakonna laupäeval toimuva volikogu istungi üheks päevakorrapunktiks on ülekinnitamine, et koostööprotokoll Keskerakonna ja Ühtse Venemaa vahel ei kehti, toona kirja pandud ühised huvid pole täitunud ning erakondade vahel ei ole kontakte.

Keskerakonna volikogu esimees Tõnis Mölder ütles, et ligi kaks kümnendit tagasi Keskerakonna ja Ühtse Venemaa vahel sõlmitud koostööprotokollis välja toodud tegevusi ei ole sisuliselt toimunud ja see dokument on kehtetu.

«Olukorras, kus Putini juhitud režiim on alustanud sõda iseseisva Ukraina vastu ning läinud sellega karmi vastuollu rahvusvahelise õigusega, peame vajalikuks selgelt ja üheselt üle kinnitada koostööprotokolli lõppemist,» lausus Mölder.

Ta rõhutas, et Ukraina inimesi tuleb aidata. «Meie jaoks on oluline toetada Ukraina rahvast nende iseseisvuse ja territoriaalse terviklikkuse kaitses. Ukraina elanikud on sõjas väga palju kannatada saanud. Kutsume üles kõiki andma oma panust ning aitama Ukrainat ja selle elanikke nii palju kui võimalik,» ütles Mölder.

Keskerakond kavatseb jätkata aktiivset suhtlust sarnast maailmavaadet omavate erakondade ja organisatsioonidega. Keskerakonnal on kehtivad koostöölepingud MTÜga Murtud Rukkilill ning Eesti Ametiühingute Keskliiduga.

Keskerakonna volikogu istung toimub videosilla vahendusel ja algab laupäeval, 5. märtsil kell 11.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles