President Alar Karis tunnustas kolme noort teadlast

Postimees
Copy

Presidendi kultuurirahastu noore teadlase preemia laureaat on Tartu Ülikooli geneetika kaasprofessor Hedvig Tamman, noore IT-teadlase laureaat on samas ülikoolis kõnesünteesiga tegelev Liisa Rätsep ja noore keskkonnateadlase preemia pälvis looduslähedasemat metsamajandamist uuriv Reimo Lutter Eesti Maaülikoolist.

President Alar Karis ütles preemiaid üle andes, et need on ühelt poolt tunnustus kolmele noorele inimesele, kes on juba oma erialal välja paistnud, kuid teiselt poolt on sellise preemia olemasolu tänuavaldus ja julgustus kõigile noortele, kes on valinud teadlase tee, ning eeskujuks neile, kes seda kaaluvad.

Riigipea lisas, et tunnustus annab lisaks võimaluse tutvustada Eesti avalikkusele meie teadlaste väärtuslikke tulemusi, aga ka teadlase tööd üldiselt. «Nii on noore teadlase preemia viimaste aastate laureaatide tegevuses suurepäraselt põimunud kõrgel tasemel teadustöö ja panus ühiskonda, ehk õpetamine, teaduskommunikatsioon või koostöö era ja avaliku sektoriga,»märkis president Karis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles