Õismäe tiik, purskkaev ja park saavad uue näo

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Foto: Tallinna linnavalitsus

Haaberstis algavad sel nädalal Õismäe tiigi ja purskkaevu rekonstrueerimistööd.

Uuendatakse ka tiigiäärse pargiala haljastust ning rajatakse pargiteed ja -valgustus. Välja vahetatakse vanad treeningvahendid ja paigaldatakse tualetid.

«2020. aastal korrastasime tiigiäärse kõnnitee ning sellel aastal jätkame suuremahuliste rekonstrueerimistöödega, et muuta tiigi piirkonda veelgi atraktiivsemaks ja kaunimaks. Ehitustööde käigus puhastatakse Õismäe tiik mudast ja seda süvendatakse, laiendatakse tiigi siseringi äärset kõnniteed ja korrastatakse kaldakindlustus. Lisaks rõõmustab tiigi ääres jalutajaid peagi ka uus programmeeritava iluvalgustuse ja veerežiimiga purskkaev. Kõik see parandab Väike-Õismäe linnaruumi kvaliteeti ja tõstab piirkonna turvalisust,» rääkis abilinnapea Vladimir Svet.

Tiiki ümbritsevatele laugetele nõlvadele istutatakse vabakujulised grupid sahhalini kirsipuudest ja murukattega aladele rajatakse harvem niidetavad alad, kuhu külvatakse õitsvate taimede seemnesegu. Tiigiala siseringi ääristavatele pärnadele ja pargialal kasvavatele põõsarühmadele tehakse hoolduslõikus, samuti korrastatakse kogu pargiala puistu üldist ilmet. Tiigi lähiümbruse pargis uuendatakse valgustust ning välisringi metsaalusele jalutusrajale pannakse graniitsõelmetest kate. Välja vahetatakse amortiseerunud treeninguvahendeid, uuendatakse pinke ja prügikaste ning paigaldatakse statsionaarne tualettmoodul.

Haljastustööde käigus istutatakse Õismäe tiigi ümbrusesse 54 kirsipuud, 5 halli nulgu, 3 harilikku toomingat ja 16 kukerpuud. Pargialal asuvate treeninguvahendite ümbrusesse istutatakse eri kõrgusega põõsaste rühmi ning tiigi ääres seni silmailu pakkunud päevaliiliate rühmad paigutatakse ümber.

Õismäe tiigi ja selle ümbruse rekonstrueerimistööde projekti koostas K-Projekt AS. Ehitustöid teeb OÜ RTS Infraehitus ning tööde lepinguline maksumus on 1 727 000 eurot. Ehitustööde valmimise tähtaeg on juuli 2022.

Rekonstrueerimistööde eri etappide ajal on Õismäe tiigiala park jalakäijatele liiklemiseks osaliselt või täielikult suletud. Liiklejatel palutakse järgida ajutist liikluskorraldust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles