Balti riikide ja Ühendkuningriigi välisministrid kohtusid Vilniuses

BNS
Copy
Leedu välisminister Gabrielius Landsbergis, Eesti välisminister Eva-Maria Liimets, Läti välisminister Edgars Rinkēvičs ja Ühendkuningriigi välisminister Elizabeth Truss 03.03.2022 Vilniuses.
Leedu välisminister Gabrielius Landsbergis, Eesti välisminister Eva-Maria Liimets, Läti välisminister Edgars Rinkēvičs ja Ühendkuningriigi välisminister Elizabeth Truss 03.03.2022 Vilniuses. Foto: Välisministeerium

Neljapäeval kohtusid Eesti välisminister Eva-Maria Liimets, Läti välisminister Edgars Rinkēvičs, Leedu välisminister Gabrielius Landsbergis ja Ühendkuningriigi välisminister Elizabeth Truss Vilniuses, et arutada Venemaa sõda Ukraina vastu, Venemaa ja Valgevene vastaseid sanktsioone ning igakülgset abi Ukrainale.

Välisministeeriumi teatel toimus ka Eesti ja Ühendkuningriigi välisministrite kahepoolne kohtumine. Välisministrid kinnitasid kohtumistel Euroopa Liidu ja NATO tihedat koostööd, ühtsust ja tugevat toetust Ukrainale.

«Liitlastena ühtselt ja koordineeritult tegutsedes, jätkame Ukrainale igakülgse abi andmist ning karmistame Venemaale ja Valgevenele kehtestatavaid sanktsioone, sest nii seisame kogu Euroopa julgeoleku eest,» rõhutas välisminister Liimets.

«Ukraina võitleb praegu Euroopa väärtuste ja turvalisuse eest. Aitame Ukrainal end kaitsta ja toetame Ukrainale selge Euroopa Liiduga liitumise perspektiivi ja kandidaatriigi staatuse andmist.»

Kohtumisel Ühendkuningriigi välisministri Elizabeth Trussiga tõi välisminister Eva-Maria Liimets esile Eesti ja Ühendkuningriigi suurepärast koostööd, meie üksmeelset tuge Ukrainale ning tänas Ühendkuningriiki panuse eest Eesti ja Balti regiooni julgeolekusse.

«Ühendkuningriik on juba 2017. aastast olnud Eestis Tapal asuva NATO lahingugrupi raamriik ning osalenud korduvalt Balti õhuturbemissioonil Ämaris. See koostöö on olnud mõlemale riigile väga oluline ja Eesti on Ühendkuningriigile selle olulise panuse eest väga tänulik,» ütles välisminister Liimets.

Eesti, Läti, Leedu ja Ühendkuningriigi välisministrite Vilniuses antud pressikonverentsi on võimalik vaadata Leedu välisministeeriumi Facebooki kanalil ja Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles