Eile öösel oli küberrünnak Estonian Worldi vastu

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Küberrünnak. Foto on illustratiivne.
Küberrünnak. Foto on illustratiivne. Foto: Moritz Erken / Unsplash

Eile öösel sattus küberrünnaku alla veebiväljaanne Estonian World. «Esimest korda meie 10-aastase ajaloo vältel. Täna hommikul oli leht täiesti maas, hetkel püüab meie tehniline tiim lehte uuesti laivi saada ning loodetavasti selgub ka rünnaku päritolu,» säutsus Estonian World. 

Veidi enne kella 15 oli õnnestunud taastada leht 18. veebruari sisuga. «Enamik Ukraina-teemalisi lugusid, k.a. meie live-blogi Eesti reaktsioonidest Venemaa sõjale Ukraina vastu on kompromiteeritud. Ilmselt läheb meil terve tänane päev, et sisu ja normaalset operatsiooni taastada,» lisati säutsus. 

RIA intsidentide käsitlemise osakonnale (CERT-EE) nimetatud juhtumist teada ei ole antud, küll aga on nende eksperdid selle uudise valguses ettevõttega täiendava info saamiseks ja võimalusel abi pakkumiseks ise ühendust võtnud.

Veebruari kahe viimase nädala jooksul on CERT-EE registreerinud kokku 89 mõjuga intsidenti, see tähendab juhtumit, mille tulemusel on teenuse käideldavus ja terviklikkus olnud häiritud või katkenud, või on olnud ohus seadme turvalisus.

Kõikide nende juhtumite puhul ei saa rääkida aga küberrünnakutest, sest iga intsidendi taga, mille tulemusel on teenus katkenud või häiritud, ei pruugi olla alati pahatahtlik tegevus, vaid hoopis tehniline rike või nt kasutaja enda mitteteadlik tegevus.

«Eesti küberruumis toimunud rünnakukatsete arv on tavapärasest suurem. Siiski pole Eesti ettevõttete, asutuste ja kasutajate seadmed massiliste rünnakute all ning kõik teenused on kättesaadavad,» lisas RIA kommunikatsioonijuht Helen Uldrich. 

Foto: Erakogu

Estonian World on ingliskeelne veebiajakiri, mille sihtgrupiks on välismaal elavad eestlased ja estofiilid. Väljaande peakorter asub Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles