Kaitselaenu oleks kohe valmis võtma kõik peale oravate (21)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Ukraina sõda mõjub Eesti poliitikutele äratusena. Nüüd kõlab üleskutseid Eesti kaitseeelarvet veelgi suurendada laenuga.
Ukraina sõda mõjub Eesti poliitikutele äratusena. Nüüd kõlab üleskutseid Eesti kaitseeelarvet veelgi suurendada laenuga. Foto: Mihkel Maripuu

Venemaa sissetung on ajendanud Eestit mõtlema enda turvalisusele ning kõik erakonnad on nõus, et meie kaitsekulutusi tuleks tõsta veel, lisaks jaanuaris juba välja käidud rahapaketile. Selleks, et Eesti riigikaitse kümne aasta plaanile suurem hoog sisse lükata, on laenu valmis kohe võtma kõik peale Reformierakonna.

Valitsus teatas jaanuaris, et eraldab 380 miljonit eurot erakorralist lisaraha julgeolekule, millest umbes 340 miljonit on mõeldud kaitsevaldkonnale. Suurem osa sellest 340 miljonist on riik laskemoona peale ära kulutanud.

Sõda Ukrainas on aga näidanud, et Venemaa ja president Vladimir Putini käitumine on palju ettearvamatum ja julmem, kui varem paistis. Selle tõttu on poliitikute seas tekkinud üksmeel, et kaitsekulutusi tuleks veelgi tõsta.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles