Isamaa juhid võtavad õõnestajad ette (8)

Priit Pullerits
Copy
Isamaa praeguse tuumiku esindajad, juhatuse liige Riina Solman (vasakult) ning erakonna esimees Helir-Valdor Seeder leiavad, et Kristjan Vanaselja ja Tõnis Kons esindatava rühmituse Parempoolsed kriitika erakonna juhtimise aadressil on põhjendamatu.
Isamaa praeguse tuumiku esindajad, juhatuse liige Riina Solman (vasakult) ning erakonna esimees Helir-Valdor Seeder leiavad, et Kristjan Vanaselja ja Tõnis Kons esindatava rühmituse Parempoolsed kriitika erakonna juhtimise aadressil on põhjendamatu. Foto: Tairo Lutter, Eero Vabamägi, Mihkel Maripuu

Erakonna Isamaa ühenduse Parempoolsed lakkamatu kriitika partei ideoloogilise liini ja põhiväärtuste ning juhtide pihta on viinud olukorrani, kus pikalt hõõgunud sisevastuolude teema tuleb tõenäoliselt päevakorrale uue nädala teisipäeval Isamaa eestseisuse kokkusaamisel.

Kuigi Isamaa suurkogul mullu juunis said Parempoolsed erakonna eestseisuse valimisel 21 kohast endale vaid neli ning nende esimehekandidaat, endine riigi peaprokurör Lavly Perling sai üle kahe korra vähem hääli kui taas erakonna etteotsa valitud Helir-Valdor Seeder, on Parempoolsed jätkanud Isamaas sisemisi rünnakuid seniajani.

Kõige selgemalt on kriitikat väljendatud Parempoolsete sõpradele igal nädalal saadetavas infokirjas Logi, millega ka Postimees tutvuda sai. Sealt võib lugeda näiteks Parempoolsete väidet, et «Isamaa juhtidelt on võim viinud mõistuse, toimub erakonna volikogu tasalülitamine, eestseisus on muudetud kummitempliks, piirkonnad on soiku jäetud ja erakonna juhtpoliitikutel on huvide konflikt». Samuti seda, et Parempoolsed võrdlevad Isamaa volikogu kommunistliku partei pleenumiga, «kus juhtkonna ettepanekuid teatud erakonna liikmete poolt kirglike sõnavõttudega toetatakse, vahel järgneb ka tormiline aplaus», ja et «suure osa Isamaa juhtkonna tagurlikkus ei ole enam kellelegi uudiseks».

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles