OSCE erivaatlusmissiooni viimased liikmed evakueeritakse Ukrainast (1)

Copy
OSCE missiooni autokolonn.
OSCE missiooni autokolonn. Foto: Alexei Alexandrov/Scanpix

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissiooni (SMM) viimase meeskonna liikmed evakueeritakse, teatas esmaspäeval organisatsioon.

«Kõigi rahvusvahelise missiooni liikmete ajutise evakueerimise protsess on peaaegu lõpule viidud. Viimane allesjäänud rühm - peavaatleja ja juhtkond - lahkub nüüd Ukrainast,» edastati teadaandes.

OSCE peasekretär Helga Schmid teatas juba 24. veebruaril otsusest evakueerida ajutiselt Ukrainast organisatsiooni kõigi rahvusvaheliste missioonide töötajad.

«Arvestades jätkuvat sõjategevust ja julgeolekuolukorra halvenemist Ukrainas olen otsustanud ajutiselt evakueerida riigist kõigi rahvusvaheliste missioonide liikmed niipea kui võimalik,» ütles Schmid avalduses.

Pärast Venemaa vägede sissetungi 24. veebruaril on Ukrainast Poola piiri ületanud enam kui miljon põgenikku, teatas pühapäeval Poola piirivalve.

«Täna kell 20.00 kohaliku aja järgi ületas Ukrainast Poola suunduvate inimeste arv miljoni piiri. See on miljon inimlikku tragöödiat,» teatas piirivalveteenistus suhtlusvõrgustiku Twitter vahendusel.

ÜRO teatas varem päeval, et Vene vägede sissetungi eest Ukrainast põgenenud inimeste arv ulatub 1,5 miljonini ja on põhjustanud Euroopa kõige kiiremini kasvava pagulaskriisi pärast Teist maailmasõda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles