Facebookis massimõrvaga ähvardamine tõi mehele vanglakaristuse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: SCANPIX

Harju maakohus mõistis reaalse vanglakaristuse mehele, kes tegi Facebookis oma kasutajakontolt massimõrva ähvarduse.

Kohus mõistis Märt Loometi (37) süüdi avaliku korra raskes rikkumises, mis seisnes psüühilise vägivalla kasutamises, kaaskodanikke ähvardamises nende elu ja tervist ohustava tegevusega ning rikkus nii üldist õigusrahu ja inimeste turvatunnet, vahendab ERR Uudised.

Kohus karistas varem kuus korda kohtulikult karistatud Loometit kuue kuu pikkuse vangistusega, millele liideti juurde tema varasem kandmata karistus, mistõttu tema lõplikuks vanglakaristuseks kujunes kaks aastat, neli kuud ja 13 päeva.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt avaldas Loomet mullu 28. augustil internetikeskkonnas Facebook omanimeliselt kasutajakontolt tapmisähvarduse, mis kõlas nii: «Hakkan Norrat tegema, möku advokaat ei saanud ministeeriumis hakkama.»

Süüdistuse andmeil oli Loomet lisanud varem samasse veebikeskkonda iseendast tehtud fotod, millel ta on suunanud relvataolise eseme oma meelekohta ning samuti on ta kirjutanud Facebookis ühe teise kasutaja seinale «mina võiks teid maha lasta».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles