Esimene suurem toiduabi jõudis Eestist Ukrainasse

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Tallinna toidupanga juhataja Agnes Ojakivi ja toiduliidu juhataja Sirje Potisepp reedel toidupangas kauba laadimisel.
Tallinna toidupanga juhataja Agnes Ojakivi ja toiduliidu juhataja Sirje Potisepp reedel toidupangas kauba laadimisel. Foto: Toidupank

Eesti Toiduliidu ja Eesti Toidupanga esimene abisaadetis vajalike toiduainetega jõudis esmaspäeval Lvivi, kust kohalik toidupank selle edasi toimetab. 

Toiduliit ja toidupank plaanivad Ukrainasse saata nelja kaubaveoautoga enam kui 130 euroalust Eesti toiduainetööstuste poolt annetatud toitu. Abisaadetis sisaldab kuivaineid, konserve, vett, toiduõli, imikutoitu, juustu, maiustusi ja muud vajalikku.

Kauba laadimine.
Kauba laadimine. Foto: Toidupank

«Ukraina on jõudnud olukorda, kus napib kõige esmast ja olulisemat – toitu. Otsustasime toidutootjatega, et paneme jõud kokku ja korraldame abiveose ühiselt, pea kõik meie liikmed osalesid ja saatsid oma tooteid. Esimese abisaadetise sõidutas oma rekaga üle piiri ukrainlane Vitali, laadis kauba Lvivis maha ja läks edasi sõtta oma maad kaitsma,» ütles toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn märkis, et tal on hea meel, et toiduliit neile koostööks võimaluse pakkus. «Ukraina Toidupank sõltub hetkel peaaegu täielikult välisabist, kuna toidu tootmine on Ukrainas vähenenud. Alustasime tänasest täiendavalt ka ise annetuste kogumist kolmes annetuspunktis Tallinnas, Tartus ja Pärnus, et saaksime koguda toitu Ukrainasse saatmiseks ja et oleks võimalik aidata Eestisse saabunud sõjapõgenikke.»

Täna Ukrainasse jõudnud veok alustas teekonda Tallinnast möödunud reedel. Kolm järgmist rekat, mis toidukaupa veavad, on komplekteerimisel ning sõidavad välja lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles