Ginter: Ukraina ründamist toetava sümboolika kandmine olgu karistatav (10)

BNS
Copy
Otse Postimehest: Carri Ginter.
Otse Postimehest: Carri Ginter. Foto: Andres Haabu

Tuntud vandeadvokaat Carri Ginter leiab, et Vene Föderatsiooni Ukraina ründamust toetava sümboolika kasutamine peaks edaspidi tooma kandjale karistuse.

Ginter kirjutab sotsiaalmeedias, et vastava sättega võiksid kiirkorras oma karistusseadustikke täiendada nii Eesti, Läti kui ka Leedu ning koosseis võiks kehtida vähemalt seni, kuni sõjaline konflikt Ukrainas ei ole lõppenud.

«Kui me seda ei tee, näeme peagi provokatsioone koolides ja töökollektiivides ja avalikes kohtades. Kui selle Z-i enda külge riputamine on ikkagi karistatav, ei saa ka koolides näiteks Ukraina põgenikke sellega kiusata. Baltikumi poolt oleks see ka konkreetne toetusavaldus,» leiab Ginter.

Tarmo Kruusimäe 2017. aastal.
Tarmo Kruusimäe 2017. aastal. Foto: Jaanus Lensment

Sama pani esmaspäeval riigikogu kõnepuldist ette ka Isamaa saadik Tarmo Kruusimäe.

«Esimene asi, millele ma tahaksin tähelepanu pöörata, on see, et et tagumine aeg on keelustada avalikel üritustel Georgi lindi andmine ja samamoodi ka selle Z‑märgistus. Mine tea, võib-olla me jõuamegi sinnamaale, et enne 9. maid suudame me midagi vastu otsustada. Aga, head kodanikud, ka teie, kes te märkate ebaõiglust, olge head ja tegutsege vastavalt sellele,» kutsus Kruusimäe üles.

«Seega, keelustame Georgi lindi, oleme valvsad ja tähelepanelikud, ükskõik enda kõrval, ja on aeg lõpetada poliitkorrektsus, on kaasvastutajad, mitte üks lühikene kääbik seal Venemaal ei ole üksi tegelikult seda sõjalist agressiooni võtnud, vaid selleks on tal olemas rahva tungiv tugi olemas,» lisas Kruusimäe.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles