Tallinn, Tartu ja Helsingi lõid ühise ühistranspordi piletirakenduse

BNS
Copy
Helsingi trammid.
Helsingi trammid. Foto: OLIVIER MORIN / AFP

Tallinn, Tartu ja Helsingi lõid süsteemi, mis annab võimaluse kasutada ühtset ühistranspordi piletiostuvõimalust kõigis kolmes linnas.

Piiriülene süsteem annab Eestist Helsingisse reisides võimaluse osta ühistranspordipilet läbi rakenduse Pilet.ee 2020. Helsingi Matkakortti sõidukaardi omanikud saavad võimaluse osta oma kaardile Tallinna ja Tartu päevapileteid ja neid Eesti ühistranspordis valideerida. Lisaks on nüüd ka võimalus kõiki enda sõite jälgida aadressidel pilet.ee ja hsl.fi.

«Piiriülese süsteemi arendamise peamine eesmärk on julgustada inimesi reisides autokasutusest loobuma ja selle asemel rohkem ühistransporti kasutama. Kui piletiostmine on mugav ja emakeeles, peaks see aitama kaasa keskkonnasõbralikumate valikute tegemisele,» märkis Tallinna transpordiameti piletisektori juhtivspetsialist Tiit Laiksoo.

Ühildatud piletid kehtivad kõigi kolme linna ühissõidukites, välja arvatud maakonnaliinidel ja Elroni rongides. 

«Edaspidi on plaan laiendada süsteemi nii, et eestlased saaksid osta Helsingis pileteid Ühiskaardile ja soomlased oma Eesti pileteid mobiilirakendust kasutades. Samuti võiks laieneda süsteemi kaasatud linnade ring, näiteks eeskätt Pärnu,» lisas Laiksoo.

Piiriülene piletisüsteem valmis kolme linna koostöös E-ticketingi projekti raames, mida kaasrahastab Euroopa Liit. Rakenduse Pilet.ee 2020 töötas välja AS Ridango.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles