Eksministri nõunik Urmas Arumäe jäi suures toimingupiirangu rikkumises lõplikult süüdi

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Urmas Arumäe kohtus
Urmas Arumäe kohtus Foto: Sander Ilvest

Riigikohus ei võtnud täna arutusele endise maaeluministri Mart Järviku toonase nõuniku Urmas Arumäe kaitsja kaebust ja seega jõustus kohtuotsus, millega ta mõisteti süüdi toimingupiirangu rikkumises eriti suures ulatuses. 

Riigikohus võtab kaebuse arutusele ainult siis, kui asja lahendamisel esimeses ja teises kohtuastmes on tekkinud olulisi õiguslikke probleeme või see on vajalik kohtupraktika ühtlustamiseks ja edasiarendamiseks. Praegusel juhul riigikohtu teatel sellist alust ei olnud ning seega jõustus ringkonnakohtu otsus.

Süüdistuse kohaselt nõustas Arumäe ametiisikuna õigusküsimustes maaeluministrit, olles samal ajal kahtlustatavate kaitsja kriminaalasjas, kus kannatanuks oli maaeluministeeriumi haldusalasse kuuluv Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA).

PRIA küsis maaeluministeeriumilt volitusi, et saada Arumäe klientidelt tagasi 1,1 miljonit eurot investeeringuteks makstud toetusraha.

Harju maakohus tunnistas Arumäe mullu juunis toimingupiirangu rikkumises süüdi ja mõistis talle rahalise karistuse 240 päevamäära ehk 13 032 eurot. Lühimenetluse reeglite kohaselt vähendas kohus Arumäe karistust ühe kolmandiku võrra. Ringkonnakohus jättis oktoobris süüdimõistva otsuse muutmata.

Arumäe ennast kohtuasja avaistungil süüdi ei tunnistanud. Tema ja ta kaitsja vandeadvokaat Aadu Luberg väitsid, et Arumäe pole kunagi üldse maaeluministeeriumis töötanud, kirjutas Postimees sügisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles