Raport: Tallinn peab linnaasutuste juhte roteerima

BNS
Copy
Tallinna vanalinn.
Tallinna vanalinn. Foto: Kevin Lehtla / Unsplash

Korruptsiooni ennetamise strateegia raportist selgub, et Tallinna linnavalitsusel tuleb leida lahendus linnaasutuste juhtide roteerimise korraldamiseks ning linna äriühingute nõukogude moodustamiseks professionaalsuse ja erapooletuse põhimõttest lähtuvalt, et suurendada nõukogude rolli ja vastutust ühingu juhtimisel ning juhatuse üle järelevalvel.

Ühtlasi tuleks suurendada Tallinna linnakantselei linna sisekontrolöri teenistuse koosseisu, eelarvevahendeid ja võimekust linna ametiasutuste ja hallatavate asutuste ning äriühingute üle järelevalvel, selgub Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni otsusest.

Tallinna linnavalitsusel ja ametiasutustel tuleb tagada planeeringute menetlemisel ja ehituslubade väljastamisel menetlustähtaegadest kinnipidamine ning otsustusprotsesside läbipaistvus, mis välistaks võimaluse mõjuvõimuga kauplemiseks.

Samuti tuleb linna ametitel järgida dokumentidele juurdepääsupiirangute seadmisel avaliku teabe seaduses toodud nõudeid.

ASil Tallinna Linnatransport tuleb viivitamata juurutada riskijuhtimissüsteem.

Aastate 2019–2020 korruptsiooni ennetamise strateegia raportist ilmnes, et suurem osa korruptsioonivastaste meetmete tegevuskavast on ellu viidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles