Tuleval aastal ei saa Tartu Ülikooli kandideerida Venemaa ja Valgevene kodanikud

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Õppetöö algab juba 15. märtsist ja kestab suve hakuni välja.
Õppetöö algab juba 15. märtsist ja kestab suve hakuni välja. Foto: Kristjan Teedema

Eile jõustus Tartu Ülikooli muudatus «Kõrghariduse esimese ja teise astme 2022/2023. õppeaasta vastuvõtueeskiri » õppekorralduses, mille järgi järgmisel õppeaastal ei saa ülikooli kandideerida Venemaa Föderatsiooni ega Valgevene kodanikud. 

«2022/2023. õppeaastal ei saa ülikooli kandideerida Venemaa Föderatsiooni ega Valgevene kodanik, kellel ei ole mõne Euroopa Liidu liikmesriigi elamisluba ega pikaajalist viisat või kes ei õpi Eestis,» seisab eile jõustunud Tartu ülikooli õppekorraldust käsitlevas õigusaktis. 

Tartu Postimees kirjutas täna, et sõja eest põgenevate ukrainlaste haridustee jätkamiseks luuakse Tartu ülikoolis täiendavad õppekohad ja tehtud on muidki ettevalmistusi, näiteks oodatakse Ukraina akadeemilisi töötajaid kolleegidena tööle Tartu ülikooli. Vahetult enne videopöördumist võttis senat vastu otsuse, et kevadel ja sügisel ukrainlastelt õppemaksu ei küsita. «Ehk siis vabastatakse nad esialgu ajutiselt selle tasumisest üheks aastaks,» lausus ülikooli õppeprorektor Aune Valk. Loodi ka stipendiumifond Ukraina tudengitele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles