Eesti peatab siinsete Vene kodanike relvaloa vaid riski ja ohu korral

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
PPA Tammsaare teenindus. Foto on illustratiivne!
PPA Tammsaare teenindus. Foto on illustratiivne! Foto: Madis Veltman

Relvaomanike liit tegi hiljuti siseministeeriumile ettepaneku peatada Eestis resideeruvate Vene kodanike relvaluba. Ministeerium selgitas, et võimalikke riske hinnatakse konkreetse isiku- ja juhtumipõhiselt ning on seisukohal, et luba peatatakse vastavalt vajadusele. 

Sisejulgeoleku-, korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Veiko Kommusaar selgitas, et relvaloa taotlejatele ja selle omanikele on Eestis kõrgendatud ootused nii nende eluviiside kui ka käitumise suhtes. Võimalikke riske hindab ministeerium aga konkreetse isiku- ja juhtumipõhiselt. 

«Politsei- ja piirivalveamet hindab koostöös julgeolekuasutustega pidevalt relvaloa menetluses ja juba väljastatud relvalubadega seonduvaid ohte meie kõigi turvalisusele ning astub vajadusel operatiivselt vajalikke samme,» nentis ta. Julgeolekuasutustel on tema sõnul õigus relvaluba kehtetuks tunnistada ja vajadusel seda ka tehakse. 

Eesti relvaomanike liit teatas teisipäeval, et tegi ministeeriumile ettepaneku relvaseaduse muutmiseks, et peatada siin resideeruvate Venemaa kodanike relvaluba ning suurendada relvaluba omavate Eesti kodanike lubatud laskemoonakogust. 

«Kui tänasel Venemaal tekib huvi destabiliseerida olukorda Eestis, siis on võimalik neid relvaomanikke kasutada sabotaaži ja diversiooniaktide läbiviimiseks ning sõjaolukorras vaenuliku toetusjõuna,» põhjendas liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles