Isamaast välja heidetud Harry Raudvere palus Putini kiitmise pärast vabandust (11)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Harry Raudvere
Harry Raudvere Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Vene-Ukraina sõja teemaliste sõnavõttude tõttu Isamaast välja heidetud Saaremaa vallavolikogu liige Harry Raudvere avaldas juhtunule omapoolse selgituse ning märkis, et tema isamaalistes vaadetes pole põhjust kahelda.

Raudvere õigustas endale kuuluva Nõmme raadio eetris Putini sõda Ukrainas ja väitis, et sõja venimine on tingitud Venemaa presidendi inimlikkusest, vahendas Saarte Hääl.

Saatejuht Margus Lepaga vesteldes soovitas Raudvere Putinit kuulata. «Mõelda selle peale, mis on tema sõnade väärtus, ta on oma kõnes öelnud väga ilusasti, et kui keegi sekkub ja kahjustab meie huve, siis me korraldame teile midagi sellist, mida te pole veel oma ajaloos tunda saanud.»

Muu hulgas arvas Raudvere, et sõja ajend on see, et NATO laienes sinna, kuhu ta poleks pidanud laienema. Venelasele valetati.

Raudvere avaldus täismahus

Ajakirjanduses on käsitletud minu ütlusi 01.03 Nõmme Raadio saates «Lõunatund». Möönan, et minu väljaütlemised on võinud olla mitmeti mõistetavad ja seetõttu soovin siinkohal vabandada Eesti rahva, erakonna, valijate ja teiste toetajate ees!

Usun, et raadiosaadet tervikuna kuulanutele on see arusaadav, et tegemist oli situatsiooni analüüsiga, mitte saates osalenute enda seisukohtadega. Saate arutelus kasutasime erinevatest avalikest allikatest pärinevaid seisukohti. Nagu ka saate lõpus märkisin, siis kui mingisugune sündmus toimub, siis see mõjutab meid. Meil on vaja saada aru, mis on see põhjus.

Aga ma kinnitan, et minu isamaalistes vaadetes pole vaja kahelda. Minu seisukoht on konkreetne – Putin on agressor ja tema algatatud sõda Ukrainas on vastuvõetamatu inimsusevastane kuritegu.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles