Miks palus Eesti abi Frontexilt? (1)

Copy
Frontexi ehk Euroopa piiri- ja rannikuvalve ameti põhilisi ülesandeid on toetada liikmesriike, korraldades ja koordineerides ühiseid tegevusi Euroopa Liidu välispiiril, isegi siis, kui piiril on parajagu rahulik.
Frontexi ehk Euroopa piiri- ja rannikuvalve ameti põhilisi ülesandeid on toetada liikmesriike, korraldades ja koordineerides ühiseid tegevusi Euroopa Liidu välispiiril, isegi siis, kui piiril on parajagu rahulik. Foto: Liis Treimann

Euroopa Komisjoni siseasjade volinik Ylva Johansson andis 8. märtsil tehtud ettekandes mõista, et Eesti on seni ainus Euroopa Liidu (EL) liikmesriik, kes on taotlenud Frontexi toetust. Mis põhjusel? On siis ohuhinnang piiril muutunud sedavõrd tõsiseks, et vajatakse Euroopast lisajõudu?

Politsei- ja piirivalveameti rahvusvahelise koostöö büroo politseinõunik Helen Neider-Veerme selgitas sissejuhatuseks, et üks Frontexi põhilisi ülesandeid ongi toetada liikmesriike, korraldades ja koordineerides ühiseid tegevusi Euroopa Liidu välispiiril. Eesti, nagu ka teised liikmesriigid, saavad tema sõnul Frontexi pakutavat abi kasutada eri olukordades, ka siis, kui olukord piiril on rahulik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles