Eestil pole veel Ukraina sõjapõgenike toetamise pikemat plaani

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Sõjapõgenike vastuvõtukeskus 7. märtsil
Sõjapõgenike vastuvõtukeskus 7. märtsil Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja Tartu linnapea Urmas Klaas kritiseerivad tänases Postimehes valitsust selle eest, et Eestil puuduvad Ukraina sõjapõgenikega seoses pikaajalised plaanid. Sotsiaalministeerium selgitab nüüd, kuidas riik kohalikke omavalitsusi aitab ning mis saab põgenike majutusest ja nende toetamisest.

Sotsiaalministeeriumi kommuniaktsioonijuht Karin Veskimäe kirjeldas Postimehele, kuidas käib sõjapõgenike majutamine Eestis. «Ajutise kaitse saaja esialgset majutust, kui tal puuduvad Eestis lähedased ja majutusvõimalused, korraldab sotsiaalkindlustusamet. Inimesel on võimalus ameti määratud ajutises majutuskohas viibida kuni kohaliku omavalitsuse üksusesse elama asumiseni ja seda rahastab riik.»

Töötukassa aitab ajutise kaitse saajatel ennast töötuna arvele võtta ja leida neile ka sobiv töökoht. «Töö leidnud inimesele leitakse sotsiaalkindlustusameti ja kohaliku omavalitsuse koostöös ka töökoha piirkonnas eluase. Mõnikord pakub elukohta ka tööandja,» lisas Veskimäe. Elukoha leidmisele aitavad kaasa ka Eesti Pagulasabi vahendatud üüripakkumised. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles