Ligi tuhat inimest soovib liituda kaitseliidu ja naiskodukaitsega

BNS
Copy
Naiskodukaitse sportrelvadest laskmise võistlused. Illustreeriv foto.
Naiskodukaitse sportrelvadest laskmise võistlused. Illustreeriv foto. Foto: Elmo Riig

Viimase kahe nädala jooksul on ligi tuhat inimest avaldanud soovi liituda kaitseliidu ja naiskodukaitsega.

Kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsler Tuuli Duneton märkis reedel, et jätkuvalt pole sõjalist ohtu Eesti riigile. «Kõik need Vene üksused, mis tavaliselt on teisel pool Eesti piiri, on Ukrainas sõda pidamas,» ütles Duenton.

Tema sõnul on eestlaste kaitsetahe kõrge, nii on viimase kahe nädala jooksul esitanud sooviavalduse kaitseliiduga liitumiseks ligi 700 inimest ning naiskodukaitsega liitumiseks ligi 300 inimest. «Kusjuures naiskodukaitse puhul moodustavad liituda soovijad ligi 10 protsenti kogu praegusest liikmeskonnast,» ütles Duneton.

Naiskodukaitse mobiilirakendus.
Naiskodukaitse mobiilirakendus. Foto: Erik Prozes

Naiskodukaitse on loonud ka riigikaitse mobiilirakenduse «Ole valmis», mida on viimase kahe nädala jooksul alla laadinud 17 000 inimest ning kokku on rakendusel kasutajaid üle 60 000. «See näitab inimeste valmisolekut vabatahtlikjult Eesti riigikaitsesse panustada,» ütles Duneton.

«Rõhutaksin ka seda, et praegu on igasugune valeinfo kerge levima ja tasub olla väga ettevaatlik, kust ja millisest allikast infot jagatakse. Eesmärk on õõnestada Eesti enda injimesi ja tekitada ühiskonnas pingeid,» ütles Duneton.

Ta lisas, et Eesti poolt Ukrainale antud relvaabi on suures osas Ukrainasse kohale jõudnud ning selle väärtus ulatub ligi 220 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles