Tartu maratoni vaadatavust telepildi praak eriti ei mõjutanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
41. Tartu maraton
41. Tartu maraton Foto: Margus Ansu

Telepildi praak Tartu suusamaratoni otseülekande vaadatavust eriti ei mõjutanud, kokku vaatas otseülekannet keskmiselt 105 000 inimest.

«Ülekande tehnilised probleemid vaatajanumbrit eriti ei mõjutanud,» ütles BNSile Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse liige Hanno Tomberg. Tema sõnul jälgis 4,5 tundi kestnud otseülekannet keskmiselt 105 000 vaatajat. Tomberg tõi esile, et maratoni finiši ajal kell 11.30-12 vaatas ülekannet 132 000 inimest. «Peame vaatajanumbreid selle kvaliteedi juures väga heaks näitajaks,» ütles Tomberg.

Eelmisel aastal vaatas Tartu maratoni ülekannet 115 000 inimest, kuid siis ei kantud võistlust täismahus üle.

Tänavu ja ka eelmisel aastal oli Tartu maratoni ülekanne ETV nädala saadete seas vaadatavuselt 12. kohal.

Tehnlistel põhjustel oli pühapäeval häiritud pool Tartu suusamaratoni otseülekande saate mahust.

Otseülekannet Tartu maratonilt tootis Raivo Suvistele kuuluv Balti Video OÜ. Suviste on öelnud, et ta ei tea teleülekande praagi täpseid põhjusi, kuid see tulenes telesignaali keerulisest edastamisest reaalajas liikuvatest kaameratest lennukile ja sealt tagasi maapealsetesse ülekandejaamadesse, mille käigus telesignaali mitu korda «kokku ja lahti pakiti».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles