Hoiatus: vargad võtavad sel kevadel sihikule kõrvalhooned ja garaažid

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Vargus.
Vargus. Foto: Toomas Huik

Soojade ilmade saabumine toob tänavu tõenäoliselt kaasa tavalisest suurema vargustelaine kuuridest, garaažidest ja abihoonetes, selgub turvaettevõtte Rapid Security varavastaste kuritegude analüüsist.

Varavastaste kuritegude üldise languse taustal kasvab juba teist aastat varastamine vahetust koduümbrusest, eeskätt kuuridest, garaažidest ja kõrvalhoonetest.

«Ilmade soojaks minnes tekib neisse kohtadesse ka rohkem varastele ahvatlevat kraami, nagu jalgrattad, seljakotid raha ja väikeelektroonikaga, aiatehnika,» rääkis Rapid Security juhataja Vallo Põldma. «Selliste varguste arv kasvab ja ilmselt tuleb suvine vargustelaine suurem kui mullu.»

Kui aasta esimese kahe kuu korterivarguste arv vähenes mullusega võrreldes pea poole võrra, siis vargusi kuuridest, garaažidest ja kõrvalhoonetest registreeris politsei poole rohkem. «Mullusest 32 vargusest sai tänavu 45,» täpsustas Põldma.

Kui kodulähedaste abiruumide tuleohutust võtavad inimesed üldjuhul tõsiselt, siis varaste eest kaitsmine jätab veel soovida. «Kolmveerand vargustest toimub igasuguse valveta ruumidest,» selgitas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles