Aastatagusega võrreldes on Süku hind kasvanud 37 miljoni euro võrra (1)

Jüri Saar
, Tartu Postimehe ajakirjanik
Copy
Tartu abilinnapea Gea Kangilaski selgitas, et südalinna kultuurikeskuse detailplaneeringu ja arhitektuurivõistluse ala ulatub Keskpargist kaugemale, sellesse on kaasatud ka turuhoone esine Emajõe kaldala kuni Kaarsillani.
Tartu abilinnapea Gea Kangilaski selgitas, et südalinna kultuurikeskuse detailplaneeringu ja arhitektuurivõistluse ala ulatub Keskpargist kaugemale, sellesse on kaasatud ka turuhoone esine Emajõe kaldala kuni Kaarsillani. Foto: Margus Ansu

Tartu südalinna kultuurikeskuse ennustatav ehitusmaksumus on 97,3 miljonit eurot, millest veerand jääb linna kanda ja ülejäänu tuleb riigilt kultuurkapitali kaudu, selgus volikogule esitatud ülevaatest. See on suur kallinemine võrreldes sellega, mis pandi kirja riigikogule esitatud taotluses, millega sooviti hoone lisamist riiklikult tähtsate kultuuriehitiste nimekirja.

Aasta eest pakuti hinnaks 60 ­miljonit eurot: linna panus 15, eraraha viis (parkla) ja kultuurkapital 40 miljonit.

Oma osa mängib, et hoone ennustatav valmimisaeg lükkub kahe aasta võrra edasi. ­Esiti plaaniti see avada 2027. aastal, nüüd on tõenäoline 2029. Ehitus peaks algama 2026. aastal

«Ehitushinnad tõusevad väga kiiresti ja sellest lähtuvalt peab ka otsuseid tegema,» ­ütles Tartu abilinnapea Gea Kangilaski (SDE). «On päris kindel, et esialgsed arvutused ei pea ammu enam paika, liiati kui ka ehituse aeg lükkub edasi.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles