Ukraina sõja ettekäändel nõuab Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit (EMPL) raiemahu suurendamist riigimetsas ja raiumise jätkamist lindude pesitsusajal, kuigi Venemaa puitu saabub Eestisse tõusvas mahus ja väide ladude tühjusest ei vasta tõele.

«Kiiresti tuleks suurendada raiemahtu riigimetsas ja luua selge tegutsemisraamistik raietööde jätkamiseks erametsades kevadperioodil, sest Ukraina sõja tõttu on tekkinud puidutoorme defitsiit ning laod on tühjad,» kirjutas EMPL valitsusele 10. märtsil.

«Laod on juba tühjad ning riigimehelikke otsuseid on vaja kohe!» toetasid puidutööstureid eile ka Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, Eesti Tööandjate Keskliit ja Eesti Ametiühingute Keskliit. Ettevõtlusminister Andres Sutt (RE) tegi keskkonnaministeeriumile ettepaneku ajutiselt suurendada raiemahte.

«Venemaa ja Valgevene toetamine ei ole praegu mõeldav, kuid just nendest riikidest importisid puidusektori ettevõtted toorainet, mida Eestis riigisiseste metsamajanduse piirangute tõttu nappis,» selgitas EMPLi tegevjuht Henrik Välja vajadust sirutada käsi just riigimetsa järele.

Kommentaarid (11)
Copy