Klindipargi rajamiseks esitati üle 400 idee

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Foto: Pealinn

Tallinlased esitasid Lasnamäe, Kesklinna ja Pirita piiril kulgevale paeklindile rajatava ligi üheksa kilomeetri pikkuse pargiala ideekorjele üle 400 idee.

Pargi rajamiseks läbi viidud ideekorje tulemusi tutvustatakse 31. märtsil kella 17–19 Lauluväljaku Klaassaalis. Esitlusüritust saab jälgida ka veebi vahendusel.

Klindipark, mis moodustab olulise osa strateegias «Tallinn 2035» käsitletud rohelisest liikumisvõrgustikust, on kavas muuta sidusaks ja terviklikuks ajaveetmise alaks kõigile. Tallinna Strateegiakeskuse ruumiloome kompetentsikeskus koos Lasnamäe, Kesklinna ja Pirita linnaosavalitsustega koostab visiooni Klindipargi rajamiseks ja kogus linnaelanikelt ideid, kuidas muuta see meeldivaks avalikuks ruumiks.

«Ideekorjest saadud tagasiside on oluliseks sisendiks nii Klindipargi visiooni kui ka juba sel aastal algava ideekonkursi lähteülesande koostamisel. Eri kanalite kaudu jõudis meieni ligi 400 seisukohta ja ettepanekut ning jääb üle vaid rõõmustada, et sedavõrd paljud inimesed soovisid pargi arendamisel kaasa rääkida,» ütles abilinnapea Vladimir Svet.

Oma mõtteid pakkusid pea kõigi Tallinna linnaosade elanikud ja ettepanekud varieerusid üldistest kirjeldustest konkreetsete lahendusettepanekuteni. Eriti selgelt jäi kõlama soov säilitada võimalikult palju looduslikku keskkonda, kuid sooviti ka vaateplatvorme, matkaradasid, mänguväljakuid ja muid objekte.

Parki soovitavaid objekte toodi välja 24, neist kõige enam nimetati istumis- ja puhkekohti, välisvalgustust ja infostende. Kaalukalt olid esindatud ka vaateplatvormid, joogikraanid, avalikud tualetid, linnaaiad ja loodusõpperajad, mänguväljakud ja sportimisvõimalused. Nimetati ka kohvikuid, piknikukohti ja palju muud, mis teeks klindipargist külastajale mugava ja huvitava paiga. Loopealne ala võiks linlaste arvates olla osa pargist ja Pirita jõelammile soovitakse grillimiskohti.

Ideekorje küsitlusega selgitati välja ka see, milliseid paiku peavad inimesed ebameeldivaks ning millised on suuremad takistused klindiala trajektooril. Peamiselt sai tähelepanu ohtlik klindinõlv ja ebamugavad ühendused klindiala eri piirkondade vahel, jalutamiseks sobivate teede puudumine, autokeskne linnaruum ja ebaturvalised ülekäigud ning uusarenduse lähedus ja kohatine prügireostus.

Laekunud ideId tutvustavad 31. märtsil Lauluväljaku ruumides Tallinna Strateegiakeskuse ja Botaanikaaia esindajad, üritust juhib abilinnapea Vladimir Svet. Ettekanded on eesti keeles, kuid küsimusi saab esitada ka vene ja inglise keeles. Uksed on avatud alates kella 16.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles