Kruusimäe: Vene kodanike EL-i viisad võiks Ukraina kasuks maksustada (3)

BNS
Copy
Tarmo Kruusimäe
Tarmo Kruusimäe Foto: Kaupo Kikkas

Isamaa ühenduse Rahvuslased esimehe ja riigikogu liikme Tarmo Kruusimäe sõnul võiks Vene kodanike EL-i viisad maksustada aktsiisiga, mis läheks Ukraina toetamiseks ja ülesehitamiseks.

«Ükski lõuna pole tasuta, seda nii Vene riigi kui ka tema kodanike jaoks. Kuidas korraldada Ukraina toetamist ja ülesehitamist – selleks peavad maksma nii Vene riik kui ka tema kodanikkond. Üheks viisiks on maksustada EL-i riikidesse väljastatavad viisad Vene kodanike jaoks aktsiisiga – Ukraina riigi toetamiseks ja ülesehitamiseks,» märkis ta.

Kruusimäe sõnul tuleb loomulikult natsionaliseerida ka Vene oligarhide ja Vene riigi varad EL-is ja mujal maailmas ning rakendada need vahendid Ukraina toetamiseks.

Kruusimäe nentis, et juba on paljud öelnud, et tavaline Vene kodanik ei puutu täna üldse asjasse ja nad ei tohiks Putini veretöö eest tunda ei piinlikkust, kannatama seetõttu piiranguid või kuidagi ise materiaalselt puudutatud saada.

«Aga Euroopa Liit ja tema kodanikud on varnast võtta «ullikesed», kes peavad Ukrainat toetama ja lõpuks oma rahadega üles ehitama. Loomulikult toetab EL, Eesti ja enamik tsiviliseeritud maailmast Ukrainat nii rahaliselt, sõjaliselt kui materiaalselt, selles pole küsimustki. See on oluline, inimlik ja möödapääsmatu. Kuid ei ole võimalik, et Vene kodanikkond pestakse puhtaks, kes on justkui kõrvalseisjad ja vaata, et veel Putini ohvrid, kellele tuleb kaasa tunda ja toetada nii rahaliselt kui moraalselt. Jah! Ka Vene kodanikud peavad maksma," leidis Kruusimäe.

«Seni kui Vene kodanikkond ei kukuta verist türanni, ei muutu ka Putini Venemaa – Vene kodanikkonna peab kasvõi jõuga lükkama sellisesse seisu, kus tal on endal motivatsiooni kukutada verine türann. Ja siin sobivad kõik lahendused – sanktsioonid ja seda nii majanduslikud, diplomaatilised, finantsilised, tehnoloogilised ja informatiivsed ning kus üheks klotsiks selles müüris oleksid ka viisapiirangud ning viisade maksustamine,» märkis ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles