Nõmme ja Mustamäe osakondade juhid lahkuvad Isamaast (4)

BNS
Copy
Isamaa liikmeühenduse Parempoolsed üldkogu.
Isamaa liikmeühenduse Parempoolsed üldkogu. Foto: Sander Ilvest

Isamaa erakonna Nõmme ja Mustamäe osakondade juhatused lahkuvad erakonnast täies koosseisus ning liituvad MTÜ-ga Parempoolsed, mistõttu ei jää Isamaale Nõmme ja Mustamäe linnaosakogudesse ühtegi esindajat.

Isamaa Nõmme osakonna juhatuse liige ja erakonna eestseisuse liige Indrek Luberg ütles, et erakonnast lahkunute hulk kasvab iga päevaga.

«Üritasime Parempoolsetega pikalt muuta erakonda tagasi avatumaks, kaasavamaks ja laiapõhjalisemaks, kuid kahjuks tulutult,» selgitas ta.

Luberg lisas, et Seedri juhtimisel on Isamaa erakonnast saanud fanaatiline rühmitus, kus konkureerivad ideed ja arutelukultuur on taunitud. «Iseseisvalt mõtlejad sunnitakse vaikima ja kes ei vaiki, visatakse erakonnast välja. Hiljuti selgus, et ka kuriteost teatamisel visatakse erakonnast välja kannataja. Sellist juhtimiskultuuri ei tohiks Eestis tänasel päeval enam olla ja kindlasti ei tohiks tänased Isamaa juhid juhtida Eesti riiki,» ütles ta.

Tema sõnul oli Nõmme osakond Isamaa Tallinna piirkonnas juba aastaid kõige tegusam ja suurema aktiivsete liikmete arvuga ning seda toodi eeskujuks kõigile teistele.

«Meil kõigil on väga raske jätta seljataha organisatsioon, kuhu oled 10 või 20 aastat oma aega ja energiat panustanud. Aga erakonna moodustavad inimesed ja me alustame nüüd nendesamade tublide inimestega uue isamaalise erakonna ehitamist.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles