VÕIMSAD TIPPHETKED ⟩ Sõda - me ei kavatse sellega leppida! (4)

Copy
  • Muusika ühendab inimesi ja loob meeletu jõu
  • Eestimaa inimeste südamed on suured ja aidata saab ka täna!
  • Ligi 700 000 eurot annetusi muudetakse kiirabiks, mis kihutab sõjakolletesse

Võimsa heategevuskontserdi «Slava Ukraini» üks kõrghetki oli legendaarne rokihümn «We’re Not Gonna Take It», mida Ukrainale pühendatud versioonis esitasid tulihingeliselt Ruslan Trochynskyi, Mihkel Raud ja Hendrik Sal-Saller. Teine tipphetk, mis otse südamesse lõikas, olid isamaalised võitluslaulud Ivo Linna ja ühendkooride esituses. Vaata – külmavärinad tulevad peale sellest jõust!

See, mis sündis kontserdil «Slava Ukraini» oli tõeline ime! Kõik heategevusliku kontserdi nimel liitunud artistid ja toetajad ühendasid oma energia ning usu ning tulemuse jõud üllatas kõiki, kes elamusest osa said. 

Heategevuskontsert «Slava Ukraini» Ukraina toetuseks Alexela kontserdimajas.
Heategevuskontsert «Slava Ukraini» Ukraina toetuseks Alexela kontserdimajas. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Head saab teha edasi! Numbrid on avatud, et toetada kiirabi saatmist Ukrainasse:

🇺🇦 9002406 - 10 €

🇺🇦 9002407 - 25 €

🇺🇦 9002408 - 50 €

MTÜ Slava Ukrainit saab toetada ka otse pangaülekandega. Lisainfot leiab selleks veebilehelt www.slava.ee.

Heategevuskontsert «Slava Ukraini» Ukraina toetuseks Alexela kontserdimajas.
Heategevuskontsert «Slava Ukraini» Ukraina toetuseks Alexela kontserdimajas. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Kolmapäeval Kanal 2, Postimees online'i, Raadio 2 ja Raadio 4 kanalitel üheaegselt eetrisse läinud kolmetunnise heategevuskontserti jooksul kogunes Ukraina heaks annetajate abiga rekordilise kiirusega üle 690 000 euro. Selle rahaga saab MTÜ Slava Ukraini soetada ja sisustada humanitaarabiga 23 sõjakolletesse suunduvat kiirabiautot.

Loe ka kontserdi sünnist ja ideest: «Selline raskekahurvägi korraga koos ühel laval!»

«Oleme sõnatud. See, mis Eesti inimeste, muusikute, erinevate meediamajade ja kontserdi korraldusmeeskonna ühistöös juhtus, ületas meie ootusi mitmekordselt,» ütles MTÜ Slava Ukraini eestvedaja Johanna-Maria Lehtme. «Kogutud toetussumma eest ei saa me hankida mitte ainult vajalikke kiirabiautosid, vaid pakkida autodesse ka väga spetsiifilised meditsiinilise abi komplektid škuttidest, sidemetest ja kinnastest, mida meilt on küsitud esimesest päevast alates. Loome koostöös riigikaitse edendamise sihtasutusega 9000 sellist komplekti ja need jõuavad kiirabiautode abiga rindele veel enne märtsi lõppu.»

«Oleme korraga rõõmsad ja kurvad. Meid, Eesti inimesi, on kokku liitnud Ukraina kannatused ja traagika. Samas võib teiste aitamine ja üksteisega kokkuhoidmine jääda meie lihasmälusse ka edasiseks,» ütles kontserdi korraldusmeeskonna liige Mart Normet. «See, kuidas sajad inimesed paari nädalaga ühise eesmärgi nimel koondusid, annab lootust tulevikuks.»

Heategevuskontsert «Slava Ukraini» Ukraina toetuseks Alexela kontserdimajas. Ivo Linna esitas koos kooridega isamaalisi võitluslaule.
Heategevuskontsert «Slava Ukraini» Ukraina toetuseks Alexela kontserdimajas. Ivo Linna esitas koos kooridega isamaalisi võitluslaule. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Kogu võimsa vaatemängu aja oli võimatu pisaratest hoiduda. Liigutavad etteasteid tuli lavale järjepanu ning laeng ei langenud hetkeksi. Vaata järele kogu kontsert «Slava Ukraini».

Loe ka seda: Eesti laulis Ukrainale 

Kontsert sündis kodanikualgatusena, mille kutsusid ellu Andres Kõpper, Mart Normet, Anneli Savitski, Mihkel Sirelpuu, Priit Mikk, Valter Soosalu, Terje ja Ruslan Trotšinskõi. Kontserti aitavad korraldada tosinad vabatahtlikud.

Kontserti toetasid oma tehnika ja meeskondadega Alexela Kontserdimaja, Eventech, RGB Baltic, Levira, Fookus Pookus, Postimees Grupp, Duo Media Networks, Eesti Rahvusringhääling ning väga paljud teised ettevõtted ja eraisikud.

Loe ka seda: David Vseviov: kuidas see sõda ka ei lõpe, on see Venemaa jaoks häving! 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles