Eesti allilmaliidri tapnud Juri Vorobei jääb edasi vanglasse

BNS
Copy
Tarankovi tapmises süüdi mõistetud Juri Vorobei. FOTO: Liis Treimann
Tarankovi tapmises süüdi mõistetud Juri Vorobei. FOTO: Liis Treimann Foto: Liis Treimann

Eesti kuritegeliku ilma juhi Nikolai Tarankovi tapnud Juri Vorobei ei pääse vanglast enne tähtaega elektroonilise valve alla.

Riigikohus ei võtnud sel nädalal arutusele 41-aastase Juri Vorobei avokaadi Küllike Nammi määruskaebust tema vanglast vabastamata jätmise kohta.

Kuigi Viru ringkonnaprokuratuur ja vangla ei toetanud Vorobei vabastamist, siis riigiprokuratuurist kohtusse saadetud riigiprokurör Vahur Verte arvamusest võis järeldada, et pigem toetatakse tema vabastamist. Sellele vaatamata jättis ka Tartu ringkonnakohus varasema Viru maakohtu määruse muutmata ja riigikohus asja arutusele ei võtnud.

Vorobei sai 63-aastase Tarankovi tapmise eest üheksa aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, mis loeti kaetuks talle mõni aeg hiljem fentanüüliäri eest mõistetud 10-aastase vangistusega.

Vorobei karistusaega arvestatakse alates tema kinnipidamisest 2016. aasta 22. septembril.

Tappis Tarankovi tüli käigus

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi tappis Vorobei Tarankovi 2016. aasta 13. septembril Läänemaal Saunja külas tekkinud tülis. Süüdistuse järgi tulistas Vorobei Tarankovi oma ebaseaduslikust püstolist CZ seitse korda kehasse ja pähe.

Keskkriminaalpolitsei pidas Tarankovi lähedase peretuttava poja Juri Vorobei tapmises kahtlustatuna kinni 2016. aasta septembris Tallinnas vahetult enne Tarankovi matuseid ning prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal ta vahistati.

Tarankovi peeti Eesti organiseeritud kuritegevuse ja nn ühiskassa juhiks alates 1990. aastatest.

2018. aasta alguses sai Vorobei koos viie kaaslasega kokkuleppekaristuse fentanüüliäri eest.

Kohus mõistis Vorobeile 10-aastase vangistuse. Kuna ta pani narkokuriteo toime enne talle Pärnu maakohtus Tarankovi tapmise eest mõistetud karistust, siis luges kohus kergema karistuse kaetuks uue karmima karistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles