PPA: vähenenud on vajadus sõita põgenikke piiri äärest ära tooma

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tüdrukud, kes põgenevad Ukrainast Venemaa agresiooni eest. Neiud kõnnivad rongile, mis sõidab Odessast Poolasse.
Tüdrukud, kes põgenevad Ukrainast Venemaa agresiooni eest. Neiud kõnnivad rongile, mis sõidab Odessast Poolasse. Foto: ZOHRA BENSEMRA/Scanpix Batlics

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) teatab vabatahtlikele, kellel on plaan sõita Ukraina-Poola piirile sõjapõgenikele transpordiabi pakkuma, et vajadus transportida abivajajaid Poola-Ukraina piirilt linnadesse või naaberriikidesse on vähenenud.

Ukraina inimeste paremaks aitamiseks loodi Poolas Varssavi eeslinna EXPO keskusesse suur vastuvõtukeskus. Suur osa Ukraina sõjapõgenikke toimetatakse vastuvõtukeskusesse, kus neile pakutakse ajutist majutust, arstiabi ja muid hädavajalikke teenuseid.

«Vastuvõtukeskuse avamisega on ka vähenenud vajadus transportida abivajajaid Poola-Ukraina piirilt linnadesse või naaberriikidesse. Abivajajatele korraldatakse transporti teistesse riikidesse Varssavi-lähedasest vastuvõtupunktist. Suur osa abivajajaid jõuavad sihtriiki vastuvõtukeskuses toimetavate organisatsioonide abil,» kirjutab PPA sotsiaalmeedias.

«Eesti inimeste soov aidata on suur, aga vabatahtlikel, kes soovivad minna appi ja pakkuda ukrainlastele transporti, tuleb arvestada, et nad ei pruugi abivajajaid kohata. Vastuvõtukeskuse linnakusse võõraid ei lubata ning seal toimetab Eesti riigi ja inimeste nimel MTÜ Pagulasabi, kes korraldab ka transpordi Eestisse neile, kes seda vajavad,» märkis PPA.

Politsei soovitab Poolasse sõita vaid neil, kes lähevad oma lähedastele järele. Vastuvõtukeskuses asuvate Eesti elanike lähedastel ja sugulastel soovitab PPA Eestisse tulekuks kasutada Pagulasabi korraldatud busse, mis sõidavad Eestisse regulaarselt. Infot Pagulasabi korraldatud busside kohta saab numbrilt 1247.

«Anname märku, kui olukord muutub ja piiri ääres on jälle vaja transpordiga aidata, seni aitame neid, kes on juba Eestisse jõudnud. Jälgi vabaühenduste ja kohalike omavalitsuste infokanaleid, kus saab jooksvalt teada, millist abi on vaja Eestis,» lisas PPA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles