Tallinna spordihall saab uue välimuse ja sisu

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Herne tänava spordihalli eskiis.
Herne tänava spordihalli eskiis. Foto: Pealinn

Herne tänaval asuv kergejõustikuhall saab eraldi jõusaaliala, teleskooptribüünid, laste treeningpaiga ja uued riietusruumid.

Maikuust alates on Tallinna spordihall kinni, sest kõik seal – alates rajakattest ja lõpetades konstruktsioonidega – on vananenud, kirjutas Pealinn. Spordihalli direktori Jüri Dorbeki sõnul läbib hoone järgmise aasta lõpuks põhjaliku uuenduskuuri. «Tallinna spordihall on amortiseerunud. Kui ta 26 aastat tagasi ehitati, arvestati eeldatavaks vanuseks 10-15 aastat. Nüüd on ette nähtud täiemahuline uuendamine. Olemasolevast spordihallist jäävad alles vaid betoonpõrand ja ilusad puitfermid,» rääkis Dorbek.

Dorbeki sõnul tuleb hallile ka juurdeehitusi. «Herne tänava poolsesse otsa tuleb peasissepääs koos abiruumidega, nagu esimese projekti järgi oli ette nähtud. Nii saame lõpuks õigele poole välja ehitada ka korraliku fuajee, mis oli sinna juba 1996. aastal projekteeritud. Seni kasutasime nurgatagust ajutist sissepääsu. Tähtis on ka see, et ehitame juurde abiruume ehk riietusruume täiesti uue plokina,» lisas ta.

Ida poole koonduvad nüüd fitnessi treeningud. Jõusaali ja fitnessi osa saab omaette nurga, mis eristuks teistest aladest. «Muudame natuke ruumide paigutust. Areen jääb täpselt samasse mõõtu. Küll aga muudame tribüüni kuju ja olemust. Võtame kasutusele väikesed teleskooptribüünid ja tekitame olemasoleva tribüüni asemele tasapinnalise põranda, mida saab kasutada laste treeningualana,» rääkis Dorbek.

Spordihall ehitati 1990. aastatel kergejõustiku tarbeks ning Dorbeki sõnul hakkab see pärast uuendamist teenima kergejõustikualasid isegi senisest rohkem. Suurvõistlusi sinna enam ei planeerita. Hoone jääb põhiliselt treeninghalliks ning noorte ja juunioride võistlusareeniks. Suuremad võistlused toimuvad kõik Lasnamäe spordihallis.

Juba aprillis hakatakse hallist inventari välja viima ja mais annavad töötajad selle ehitajale üle. Plaanide järgi lõpeb ehitus järgmise aasta lõpus ja läheb maksma 10 miljonit eurot.

Tallinna spordihalli remondiks on linnaeelarvest ette nähtud 10 miljonit eurot, samal ajal jätkub ka Kadrioru staadioni kordategemine. See läheb linnale kokku maksma 12 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles