500 Tallinna jalgratturit saavad endale külge jälgimisseadme (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Jalgrattur Reidi teel.
Jalgrattur Reidi teel. Foto: Sander Ilvest

Suvel saab Tallinnas alguse europrojekt «Bicification», mille raames kaardistatakse nelja kuu jooksul 500 vabatahtliku jalgrattasõite ratastele paigaldatavate seadmete abil.

Linn kuulutab selle välja tõenäoliselt aprilli keskel, põhitegevus algab 1. juunil ning kestab 30. septembrini. «Kõigepealt tutvustame projekti linlastele ja pakume 500 inimesele võimalust selles osaleda. Loodetavasti tuleb soovijaid rohkem kui 500 ja need 500 inimest valitakse välja nii, et nad vastaksid võimalikult palju Tallinna demograafilisele valimile. Valikul vaadatakse vanust, millises linnaosas inimene elab ja muid selliseid omadusi,» selgitas Tallinna strateegiakeskuse projektijuht Mart Brauer.

Projektis osalejate ratastele kinnitatakse tema sõnul väike seade, mis toimib koos allalaaditava mobiilirakendusega. Kui inimene sõidab rattaga, siis süsteem jälgib ja kogub andmeid, kus, millal ja millise sagedusega inimene sõidab.

Projektil on laias laastus kolm eesmärki. Esiteks saadakse andmeid, kus ja kuidas inimesed linnas rattaga liiguvad, ja selle baasil saab pakkuda ratturitele paremat teenust näiteks senisest parema rattataristu näol.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles