Koptereid näeb ka täna: soojustorustike termofotosid tehakse Keilas ja Haapsalus

BNS
Copy
Katlamaja korsten Tallinnas
Katlamaja korsten Tallinnas Foto: Eero Vabamägi

Energiakontsern Utilitas pildistab teisipäeva hilisõhtul Keilas ja Haapsalus helikopterilt termokaameraga kaugküttetorustikke, kaardistades nii torustike tehnilist seisu.

Termograafiline pildistamine annab ülevaate soojustorustike tehnilisest seisundist ja aitab tuvastada soojusvõrgu võimalikke nõrku kohti, teatas ettevõte.

Termofotosid tehakse Keilas ja Haapsalus kella 20–23. Pildistamiseks on oluline päikesevalguse puudumine, mistõttu toimuvad lennud peale päikese loojumist.

Kogu linna soojusvõrgu pildistamiseks lendab helikopter üle ühe koha orienteeruvalt kolm korda, mis tähendab, et ühes asukohas on kuulda helikopteri häält ligi 15 minutit. Lennud toimuvad 300–400 meetri kõrgusel.

Termopildistamise projekti käigus kaardistatakse ka Tallinna ja Maardu soojustorustikke ning nendes piirkondades lennatakse praeguse seisuga teisipäeval ja kolmapäeval.

Utilitas teeb kaugküttevõrkudest termopilte koostöös Soome ettevõtete GridJet Oy ja Advian OYga, kellel on selliste tööde tegemise kogemus nii Soomes kui ka Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles