Jäämurdetöödel said laevad kergeid vigastusi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmeotstarbeline laev EVA-316.
Mitmeotstarbeline laev EVA-316. Foto: Liis Treimann

Teisipäeva õhtul toimus jäämurdetööde käigus kokkupõrge veeteede ametile kuuluva mitmeotstarbelise laeva EVA-316 ja Gibraltari lipu all sõitva mootorlaeva Lettland vahel, kus said kergelt vigastada mõlemad alused.

Kokkupõrke tagajärjel sai kahjustada EVA-316 parema parda ahtriosa reeling umbes 10 meetri ulatuses ja deformeerus kütusetanki õhutustoru kinnitus. EVA-316 vigastused on kerged ega takista tööd ning laev jätkab jäämurdeteenuse osutamist.

Mootorlaev Lettland sai läbiva vigastuse vasaku parda vööriosas (40 x 40 cm) ja suundub Rootsi Iggesundi. Veeteede amet alustas mootorlaeva Lettland ja EVA-316 kui riigi haldusülesandeid täitva laeva suhtes juurdlust ning mootorlaeva Lettland vigastustest informeeriti laeva sihtsadama ametivõime.

Veeteede ameti avalike suhete vanemspetsialist Malle Lõhmus lisas, et Iggesund on Lettlandi sihtsadam, kuhu laev teel oligi.

«Nad tegid ise ajutise remondi ja ilmselt Rootsi ametivõimud lähevad siis kontrollima. Veeteede amet informeeris neid,» sõnas Lõhmus. «EVA-316 vigastused pole märkimisväärsed ja ta jätkab tööd.»

Vastavalt meresõiduohutuse seadusele loetakse jäämurdetööd kõrgendatud riskiga tegevuseks, mis toimub jäämurdja ja abistatava laeva kapteni vastastikusel kokkuleppel. Jäämurdetööde käigus jäämurdjale või jäämurdja poolt abistatavale laevale tekkinud varalise kahju kannab kahjusaaja, kui kahjusaaja ei tõenda, et kahju tekitati tahtlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles