Otse Eloga «Sisimas on äng ja viha – mu klassis on putinlased» (13)

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Eloga saatejuht
Copy
Tallinna Kunstigümnaasiumi 11. klassi õpilased ei ole Ukraina sõja teemal sama meelt. Margot Lehtsalu (vasakul) kannab rinnas Ukraina lipuvärve, Evelin Alexa Šereš (keskel) hoidub sõja teemal rääkimast, sest kodus tähendaks see tulise tüli puhkemist, Martin Kravtšuk (paremal) ütleb end olema veendunud, et Vene sõdurid ei pommita kedagi ja vastupidist tõestav materjal on võltsing.
Tallinna Kunstigümnaasiumi 11. klassi õpilased ei ole Ukraina sõja teemal sama meelt. Margot Lehtsalu (vasakul) kannab rinnas Ukraina lipuvärve, Evelin Alexa Šereš (keskel) hoidub sõja teemal rääkimast, sest kodus tähendaks see tulise tüli puhkemist, Martin Kravtšuk (paremal) ütleb end olema veendunud, et Vene sõdurid ei pommita kedagi ja vastupidist tõestav materjal on võltsing. Foto: Kaader videost

Mul on sisimas äng ja viha, kuna ma tean, et minu klassis on kaks inimest, kes on putinlased. Kõik pulbitseb sees, räägib Tallinna kunstigümnaasiumis õppiv ja Ukraina toetuseks sinikollast linti rinnas kandev Margot.

Tallinna kunstigümnaasiumi 850 õpilasest umbes 250 on pärit venekeelsest kodust. Ukraina sõda on kooli väärtused – avatuse ja sõnavabaduse – tõsiselt proovile pannud ning asetanud uude valgusesse.

«Kindlasti on igas klassis üks või kaks last, kes toetavad Putini režiimi. Ma ei hakka seda eitama,» ütleb kunstigümnaasiumi direktor Mari-Liis Sults. «Osa õpetajaid käib praegu ringi, palderjanipudel taskus.»

Martin on üks õpilastest, kes ütleb, et ei poolda sõda, kuid mõistab, miks Putin pidi sõda alustama.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles